UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Grønlandsk GL

Ord for 2022-06-30
Söndag 30 juni
Det smittar (2)
"I en spegel ser man sitt ansikte, och genom sina tankar och känslor känner man igen sitt rätta jag" (Ords 27:19, LB)"
Den person du är reflekteras i de vänner du väljer. Så om ditt liv är ofruktbart och stillastående, se på de människor du omgett dig med. Vänskap, god och dålig, visar på den riktning du går i. "Den som vistas bland kloka blir klok, den som umgås med dårar går det illa" (Ords 13:20).
Elände älskar sällskap, så undvik negativa tänkare. Det är bättre att resa ensam än att tillbringa sitt liv med att lyssna på människor som drar ner dig. När du är överens med rätt personer, kan du "uträtta mer än dubbelt så mycket" (Pred 4:9, LB).
Författaren John Mason skriver: "Ju mindre du umgås med vissa personer, desto bättre kommer ditt liv att bli. De rätta vännerna och sammanhangen tar fram det ursprungliga hos dig. Du vet vilka människor jag talar om. När du varit med dem finner du dig själv mindre kritisk, full av tro och med en vision för framtiden. Djävulen använder [vanligtvis] inte främlingar för att avskräcka eller stoppa dig ... dina vänner kommer antingen att bredda din vision eller kväva din dröm. När du växer i Gud, kommer ditt umgänge att förändras. En del vänner vill inte att du ska gå vidare; de kommer att vilja att du stannar där de är. Men som Edwin Louis Cole observerade: När du låter någon annan skapa din värld åt dig ... gör de den alltid för liten.
Alla har inte rätt att tala in i ditt liv. Respektera dem som Gud gett dig för att hjälpa dig. Gud bryr sig om människor genom människor ... och den människa är vis som stärker sitt liv genom de rätta vännerna."
Näring för själen: Herren är min herde Ps 23; Joh 10:7-18

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59