UCBMEDIA ... ett Ord för Dagen ... Svensk SE Dansk DK Norsk NO Grønlandsk GL

Ord for 2021-10-16
16 oktober
Fortsätt att växa
"Den vise hör dem och ökar sitt vetande" (Ords 1:5)
För att fortsätta växa, måste du förstå tre principer:
(1) Du växer i den utsträckning du ger. Genom att ge ut, skapar du mer rum att växa på insidan. Så ge tills det gör ont, och fortsätt ge till det känns bra. Försök alltid att lämna människor i en bättre situation än när du fann dem, så kommer du också att må bättre. Salomo sa: "Ja, den som är frikostig ska verkligen bli rik! Genom att välsigna andra blir man själv välsignad." (Ords 11:25, LB). Denna skrift på en gravsten säger allt: "Vad jag gav, har jag. Vad jag spenderade, hade jag. Vad jag behöll, förlorade jag."
(2) För att uträtta mer, måste du växa mer. Känner du dig fast andligt, i relationer, i din karriär eller hemma? Du kan inte komma loss genom att göra yttre förändringar, som att jaga efter en ny karriär, lämna din familj eller byta församling. Ingen annan än du själv håller dig nere. Locket på ditt liv är du. Så om du menar allvar med att bli fri, se riktigt länge på dig själv, i stället för att göra snabba ryck, ta ansvar för vad du ser, be och bestäm dig att göra något åt det.
(3) Det räcker inte att drömma; du måste handla. De tatariska stammarna i Centralasien är kända för att ha använt en särskild förbannelse mot sina fiender. De önskade inte att deras svärd skulle rosta eller folket dö av sjukdom. De sa bara: "Må du stanna på en plats för alltid." Om du inte arbetar dagligen på att förbättra dig själv, kommer det att bli ditt öde också. Du kommer att sluta på samma plats, göra samma saker, drömma samma drömmar och aldrig komma någonstans.
Så fortsätt att växa!
Näring för själen: Jer. 32:26-34:22; 1 Timotheosbrevet 1:1-20; Ps. 119:41-48

... stille stunder gir styrke ...

“ett Ord för Dagen”, admin@ucbmedia.se
UCB MEDIA - Mailbox 10 079 - 721 19 Västerås
tlf. 021-35 54 59